Tuesday, 29 November 2011

Bs Ameer - *good news*

Semalam masa nak amek Ameer kat umah BS dia..Dia beritahu sumting yang very da suprised..hihi..Aku tersangatlah xcited bila dapat tau berita gumbira itu..huhu..tapi pada masa yg sama aku malu cket sbb tak perasan perkembangan anak sendiri.. T______T

Hari ni genapla 7 bulan my baby tu..Bila BS dia cakap dia dah merangkak..aku pon terkejut lah sbb selama cuti 3 hari dgn aku ni dia tak pernah tunjuk skill terbaru dia tu..duduk tu biasala..tapi merangkak tkde pulak..aku mmg tak xpect dia akan merangkak secepat ini sebab dia meniarap ke depan pon tak lagi..boleh lak main skip2 pulak ye dik..Tapi yg masalahnya dia masih pakai stokin then bila merangkak pakai stokin bleh buat dia licin..kesian pulak..kalau tak pakai stokin takut simptom kembung pulak yang dtg..actually aku sendiri pon tak tau sampai umur berapa kena dipakaikan stokin ni.. =D

Kejutan yang kedua dia dah tumbuh gigi! Yang ni lagi la buat aku terkejut beruk..boleh pulak aku tak perasan..haha..tp aku sempat cover malu..aku ckp dia baru tumbuh hari ni tu yang aku tak perasan...kekekek..camne aku boleh tak perasan ni..adeyy malu jgk ni walaupun aku dah membekap diri aku sendiri tadi..Patutla..cecee dan2 je kau nak keluar 'patut' tu yer mama..hehe..Patutla dia demam cuti baru ni..taknak minum susu..makan pon taknak..rupanya anak mama dah tumbuh gigi 2 batang..Tapi kecik lagi..baru nampak putih kat depan tu..Alahai anak mama dah nak makan nasi keras ker..hehe..tahniah syg..muaaahc..

Pastu sekarang kitorang tgh train dia jalan2 kat luar umah..Aku ni terbongkok2 pegang tangan dia dari belakang..(jgn ada yg usha montot aku sudah..haha) then dia pon menapak la ke arah yang dia suka..tapi tak jauh sgt takut kaki dia letih plak..Dia xcited akan menapak ke arah kids yang main bola kat depan umah kitorang..tak sabar dah ye nak main bola ngn papa nanti..LIVERPOOL 

5 comments:

NURULHANIF said...

wah dh leh merangkak.. bgs2.. perkembangan yang baik.. ok dah tu 7bln.. anak sy pun mengesot ke depan.. terus merangkak cam ameer.. hehe

NURULHANIF said...

wah dh leh merangkak.. bgs2.. perkembangan yang baik.. ok dah tu 7bln.. anak sy pun mengesot ke depan.. terus merangkak cam ameer.. hehe

Mrs Hafidz'joo'Din said...

hihi rasa mcm terharu lak tgk perkembangan dia..tu blum bleh sebut 'mama' lagi..kalau dah sebut nanti mau nangis mama dia ni..hikhik

Mak cik leez said...

chewi aku dulu, tak merangkak, mengesot ke depan jer...pastu terus bangun tercongok....tapi 1 tahun 3 bulan baru leh jalan...dia skip smua skali tapi lambat jalan...nanti bila budak boolat tu dah leh merangkak..jenuh la nak memintas...heheh, amat penat dan letih membesarkan anak tapi pengalaman yang menyeronokkan

Mrs Hafidz'joo'Din said...

tu la skrg ni pon merangkak kemain laju nye..takut lak tersembam..hehe tak tau la ni bila bleh jalannya..penat tu mmg penat tp seronok kan..chewi skrg pon da besar bila nk tmbah selagi? haha