Thursday, 17 November 2011

Dia dah mula duduk

Morning & Assalamualaikum (mentang2 la pagi jumaat tau pulak kau bagi salam yer mama..kalau tak main redah jer) kekekeke...

Semalam masa amek Ameer kat umah BS dia cakap my baby tak nak tido..dia sibok membizikan diri tuk duduk sendiri..Ha?? Dah nak duduk? Biar betik...meniarap pon tak maju ke depan..merangkak apetah lagi tak reti..cuma angkat bontot tu tinggi2 je bolehla..bergeraknya tak..

Semalam sampai umah aku suh la dia tunjukkan skill terbaru dia..Yer dia memang dah nak duduk..sebelah kaki lepas ke dpn..sebelah lagi ke belakang..so balance la kan? hikhik..bijak la anak mama ni..tapi kat umah Bs dia..dia dah bwk kaki dia dua2 ke depan..Adeyy risaunye la kalau terlentang ke belakang..lagi satu takut pinggang dia tak kuat lagi nak menampung semua tu..

Tapi dia baru 6 bulan lebih..logik ke semua ni? hehe..Aku pon confuse..anak aku ni boleh pulak main skip meniarap & merangak..terus nak duduk..Pastu mula la kalau dah duduk macam orang sedang bertahlil..terhuyung hayang hahaha..lawak pon ada..

Erm mintak2 la dia ok masa dalam training duduk dia tu..Risau gak bila dia kat sana..Yerla paham2 jerla takkan la orang tu nak duduk mengadap je anak kita..mesti la dia main ngelat gak..buat kerja umah..masak kan..hukhuk..Kita yang jauh ni mampu berdoa je kan..Semoga anak yang ditinggalkan selamat di bawah lindungan Allah s.w.t... Amin..

4 comments:

cIKhA said...

hahah mesti comey je ameer msa duk bertahlil tu kan..cubit sket utk aku..geram rrr.hikhik

NURULHANIF said...

hihi.. bgs didi.. ameer memng cepat la kalu dh nak duduk.. anak sy 9bln bru duduk.. merangkak ms 7bln.. chaiyok ameer.. gigit skit ameer ni.. izzah selalu je kena gigit.. geram.. hihi

Mrs Hafidz'joo'Din said...

cikha: hehe dia suka kenam cium tak suka kena cubit.. =)

Mrs Hafidz'joo'Din said...

Nurul hanif: Tu la sy tak tau la dia mmg dah stable duduk ke apa..nak ikutkan dia risaula kalau terlentang..dia merangkak gaya dah ada..tp tak maju ke dpn lg hehe