Tuesday, 22 November 2011

Fuhh! My First Tiramitsu..yeaY!

Hai..hai hai hai..dengan ini i would like to present to all (ceh beriye nk ckp omputeh).....Cobaan pertamaku membuat dessert tiramitsu.....! heeeee  T____T

Dengan kederat 4 kerat ku ni..aku berjaya menyiapkan dessert tiramitsu tu..hikhik (mcm la susah sgt..tp agak susah la jugak untuk chef amatur mcm aku ni..) hehehe

Orang lain buat cantik je..dapat ke aku..comot gelas tu..al maklumla cobaan pertama kan..mengcover diri sendiri..huhu..Korang nak try sila la buat..senang jer..resepi tu aku amek kat SINI  ..Tq kak Ana sebab kongsi resepi yang sedap ni..Sebab dessert ni jugakla aku dapat pujian bertubi2 dari officemate aku ni hahaha...Bangga jup rasa nak meletop dah ni..Aissh tak baik riak tau..hihi takdela..

Aku mcm xcited je nak bagi dorang try..Yerla selama ni aku je yg asek tadah mulut kalau dorang bwk makanan..sebab officemate aku ni rajin ya amat..aku ni je yg pemalas cket hihi..cket je tau..

Thanks jgk to hubby sebab menolong aku tolong putarkan whiping cream tu kasi kembang..walaupun dia asek main tukar2 gear kat hand mixer tu..jup2 kang tukar gear 1 la..2 la..turbo la..Adoii kau ingat ni kereta ke nak main2 tukar gear..padan muka kena debik ngan aku..orang suh mintak tolong pon susah..Nasib baik benda alah tu berkembang baik..hikhik..tq abg walaupon i tau muka abg tu tak ikhlas langsung..kakaka

Jom tgk rupa ciptaan pertama ku tu..hehehe..selok benor nak tayangkan kat orang..Korang jom la try sama...memang mabeles arrh..memang berbaloi2..huhu..tapi kandungan ni ada cheese tau..pure cheese..kalau berat badan korang melambung...padan muka kekeke..aku ni tak sedar diri..kata nak diet..tapi kalau dah bantai dessert tu tetiap malam..maunye jarum penimbang tu tak segan2 nak naik..mintak2 la tak gmoc..amin..kekeke




Taraaaaa....!! Yummmmy =)




Pandangan sisi..hikhik..layer tu agak comot la..








Ni aku simpan dalam peti tuk akan datang..hihi..




Ni la rupenye bila dah makan..






Ni tuk officemate aku...dapat pujian..hehehe..tq buddy!




P/s : Cuba jgn tak cuba..memang seeeeedap!

2 comments:

fiza said...

Sedapnya...nak sikit ☺☺

Mrs Hafidz'joo'Din said...

boley2...mai datang umah =)