Thursday, 3 November 2011

WinDuunye dis Sweet MomenTos....

Masa aku duk attend meeting haprak yang lagi membuhsankan jiwa raga tu tiba2 teringatkan zaman berbadan dua @ preggy =)... So sweet je..Rasa rindu pulak nek kelek pewot besar pastu jalan2 usap perut..cakap2 dgn baby..rasa kena kick baby..hihi..pastu yang takle blahnye jalan mcm Pengguin! haha

KORANG JANGAN INGAT AKU  PREGNANT TAU!!!! hikhikhik

Bestnye zaman perot boyot dulu...Kat opis ni yang rajin melayan aku ni Kak Noni..Tapi dia dah pindah ke jabatan lain...sob sob sob..Dulu aku selalu mengidam nasi goreng dia..Besh gilak kalau dapat makan tiap2 pagi..sampai laki dia pon bising hahaha..Papepun mesti diutamakan kepada ibu mengandung...weiii best bangat...

Orang ckp masa mengandung seri nye lain..Ada terpancar naluri keibuan gitew..Yakah? Aku pon tak pasti yang aku tau muka aku sama je tapi badan aku skrg dah totally changed! Bab ni la yang aku tak suka..Yang lain happy je..

Ingat lagi masa dapat tau aku pregnant..Happy bangat..my Hubby opkos sgt happy sebab akan lahir zuriat dia yang akan di 'bin/binti' kan dengan nama dia..hihi paham tak..? Masa tu actually aku period sebab ada bleeding ckt..So aku pon berlagak la mcm org peod..Angkat berat-berat..Makan suka hati ..Nasib baik masa tu aku tak makan nenas..Tapi lama2 aku pelik napa period aku dah takde hari ke 5 biasanya aku akn off sampai hari ke-9..And lagi satu kemusykilan yang bermain dalam otak aku ni knape period aku ni kuar ckit2 sgt..

Secara kebetulannya aku pergi klinik sebab sakit telinga..Dah alang2 kat situ aku pon beli la PTK (pregnancy test kid ) tu..Bila check je sekali double line??? Rasa nak meletop dada aku masa tu..Terketar2 pon ada mcm tak caya ada benih dalam rahimku..hoho...Nak double confirm kitorang jengah ke klinik lagi..Alhamdulillah positif!..Tak putus2 aku mengucap syukur..Syukur Ya Allah...!


Macam biasalah bila dah pregnant bermulala rutin ziarah ke klinik..Aishh agak membuhsankan rutin itu duduk tggu my turn to check blood pressure..berat badan..cucuk jari..cucuk lengan..tiap2 bulan..amekkaw itulah pengorbanan tuk jadi seorang ibu =) Ko ingat senang??

Perangai pulak aku rasa tak banyak yang berubah..Rasa nak lempang marah2 tu ada la kot..sebab sejak azali aku ni bersifat agak baran   kewl cket wahaha..Tapi bertempat hokey!! Dari segi mengidam pulak..aku tkde la nak makan benda2 yang pelik..Kalau la masa tu aku nak makan daging rusa mengandung twin tak ke naya laki den..hahaha..Nasib baik kang abg...Dari segi morning sickness biasalah sume ibu2 akan lalu..sekejap & lama bergantung kepada rezeki memasing..Aku ritu sampai 4 bulan kot benti muntah2..Eiiyewww...Sgt tak besh rasa kelapa pahit..mwahahaa..Dah banyak tepi jalan aku memuntahkan isi perot ku..hihi..Korang akan tau rasa dia bila dah terkena penyakit buatan suami itu =)  %csisdvj*@ Hoi!!! Peace..........  T_______T

Banyaknye aku mengomel kan...hihi..buhsan tak..jomla baca lagi..aku semakin xcited nak share pengalaman perot boyot itew..

Bila dah pregnant mesti la nak tau gender kan..Masa 5 bulan aku pergi scan 4D.. Masa tgk gambar kat skrin tu my hubby sampai menitik air mata! Heee murninye perasaan tu..Terharu tgk benih dia bergerak2 in my womb..and doctor said " 99% is BOY!! lagi la happynye my hubby..Masa tu rasa bangga sgt dapat membahgiakan my shayang tu..Boboiboy!


Nak menunggu sampai 9 bulan tu rasa mcm lambat sgt sebab tak sabar nak tgk wajah baby..Nak pulak bila dia dah pandai bagi reaction bila kita talk2 ngn dia..Ayat2 yang biasa aku ckp " adik ni nak ikut mcm sapa..mama ke papa" hihi..sweet sgt kan?

Hihi..alhamdulillah bila usia kandungan aku genap 9 bulan aku selamat melahirkan bayi lelaki yang comel (acila kan puji anak sendiri)..yang sekarang kami namakan Muhammad Ameer Hazim (6 bulan olredi)..Masa tu bermulalah rutin aku menjadi seorang mama dan hubby aku sebagai papa...

DAN SEJAK ITU BERMULALAH PENGALAMAN YANG BANYAK MENGENAL ERTI KESABARAN YANG TINGGI !!...


Sekian.....




Me in sarat time..Dah masuk 9 bulan masa ni



Adehh herot plak..Me in 8 months masa wedding Pa



Ni la hasilnya..hihi..Baru kuar dari perot mama



Muhammad Ameer Hazim ( 3.10 kg )

3 comments:

Amyra Azhar said...

so cuteee..hehe
maceh follow myra1 ;)

Mrs Hafidz'joo'Din said...

hihi tq

Run Away said...

cute nyer baby....gerammmm...;d/..salam kenal..dari segmen azfa...;d