Sunday, 20 November 2011

Kadang2 Aku penat.. Noktah!

Salam..

Bila hari isnin ni mula la nak cerita yg merundum jiwa jer..Yerla kata monday blues..huhu..

Yer aku memang penat...Penat nak menguruskan family kecik ni..Kadang2 tak terbuat nak settlekan semua..Bila rumah berkapar mcm tongkang pecah lagi bertambah penat mata ni memandang..Tak sempat nak menyetelkan semua tu sebab weekend baru ni aku berkampung kat umah abg long aku kt kuantan ni jgk sebab hubby ada meeting kat KL..Nak suruh aku duduk umah ber 2 je ngan Ameer memang tak la..Aku ni penakut tahap gaban..hehe..

Bila sampai umah je malam tadi byk sgt benda nak kena buat..Ni yang aku menyampah bila weekend takde kat umah..Minggu depan pon takde jgk kena balik KB..Bila sampai je umah kena angkat kain..nak lipat kain la..nak kemas baju2 yang dalam beg..nak basuh botol susu..nak sapu umah la..nak buat bubur si kecik la..nak apa lagi ek..nasib baik aku tak payah masak semalam..sebab hubby dah tapau domino pizza..Aku yang requestnye sebenarnya sbb kepingin bangat nak santap...


Bila banyak sgt benda nak buat dlm satu masa tu yg kadang2 hati ni jadi emo..rasa nak marah2 jer..Nak pulak mlm tadi gigi ni dia bantai sakit la pulak..Telan pain killer pon tak jalan..gigit bunga cengkih pon sama..Si Ameer pulak menangis taknak tido..Bengang jugak la aku ni..Hubby pulak kejap2 kang berlari ke TV tgk bola dia...kejap2 kang tgk anak..Pastu pas kat aku yang tgh mamai ni sebab baru telan pain killer..Terasa jugak la sbb dia mcm pentingkan bola jer..uhuk..

Pernah terpikir macam mana la orang anak ramai tu..Camne nak handle anak & rumah ...Memang sekarang pasal diri sendiri aku tak sempat langsung nak pikir..Pagi tadi bila nak tepek bedak jer nmpk jerawat seketul dua..Terpikir gak nak buat facial sendiri..Nak tepek telur ngn madu tu..tapi masa bila aku nak tepek pon tak tau..Tido pon tak cukup..Badan pulak selalu rasa sengal2..mcm orang tua dah huhu..Busy memanjang ngalahkan PM lak aku rasa..

Malam tadi budak bertuah tu nak dekat kul 1 baru dia tido..Aku ni memang menahan sabar jer..Mata ni kalau aku landing memang confem trus tak sedar..Kalau nak ikutkan hati memang tangan aku ni laju je..tp aku kuatkan hati..Aku taknak pukul dia dah..Sebab orang cakap kalau pukul anak ngn tangan nanti bila dah besar anak taknak dgr ckp..Bistu takkan aku nak amek hanger lak..hehe..tak la..

4 comments:

NURULHANIF said...

hehe.. bestnya blk klte wlaupun penat.. hihi.. didi, sabar la.. biasa la anak kecik.. kekdg dia xtdo tu dia nak manja ngan kita.. seharian kita tgl dia.. hihi.. tp kalu nangis ni pening juga.. anak saya pun xtdo awl jugak.. kul 1/2 pg bru.. pernah skli kul 3 pg.. paginya nk g keje lg.. hihi..adoi.. en suami pulak dh tdo.. hihi.. apepun harap didi sabar yea..:)

cIKhA said...

aii didi cam same je..bezanya aku blom ade anak..aku pn penakut gak..kalo time usup kuar aku duk umh mak aku blik plak lewat...skang plak die bnyk duk rompin xlrat ulang alik ke ktn..harapkan sabtu ahad je...tu pn kalo xblik ktg

Mrs Hafidz'joo'Din said...

nurul : memang sy kena kuatkan hati..kadang2 rasa nk nangis mcm tak sanggup nk galas beban ni..hihi..anak awk pon tido lmbt gak yer..sama la kita kan..bila nk pge keje je mula la mamai..

Mrs Hafidz'joo'Din said...

cikha : wan ko pon penakut mcm aku upenye..sama la kita wan..usop jarang balik upenye..tp tkpe umah mak ko dekat kan..kiranya ko ni weekend housewife jgk la hihi