Tuesday, 22 November 2011

JKR sudah banjir...yeeeooooo.. =)

Apehal kau tersengih-sengih ni mama? hikhik..Bukan la aku sedang pening memikirkan office aku ni nak banjir..Abistu macam mana nak keje? hip hip hooreyy!..serunak gilak..cepat2la announce cuti banjir kuang kuang kuang..

Tapi yang tak bestnye..kalau dah musim ujan nak banjir ni..semua cuti dibekukan..ampeyh3!..Sebab kitorang kena bertugas jaga banjir..uwaaa..plak da..nape la buat sistem bengong ni..kalau banjir semua orang cuti la tak payah la nak bertugas itu ini bagai..nak pulak nama kena time weekend..Lagi la tak kose den nak bertugas jaga banjir..Adey nggak  syeronok ..eh apesal aku ter'omong' cakap garuda neh..kang kena baham ngn harimau..Auuummm..kekekeke

Mintak-mintak la nama aku tahun ni tak naik time weekend..tahun lepas naik hari sabtu..tapi nasib baik tak banjir..just standby kat umah..takle kuar daerah..sebab kena on-call..ceh mcm doctor lak pulak main on-call..doctor takpela la elaun tinggi..aku ni kang on-call apa yang dapat?? letey ader la...huhu taknk berjasa kat rakyat langsung ekau ni mama..hikhikhik..

 









p/s : Buruk kan office aku? haha..jgn risau JKR baru On The Way tau..dijangka siap bulan 3 tahun depan..Ni gara2 kontraktor lama yang tak guna tu men'delaykan' progress  kerja..kena terminate hambekk kau..To kontraktor baru..chaiyoo2! kami dah tak larat nak duduk office zaman moyang ni hahaha...

3 comments:

NURULHANIF said...

didi ni jkr mana? kat hq ni blik bencana dh buka cma masih peringkat 1.. bukan 24jam lg..:)

Mrs Hafidz'joo'Din said...

sy jkr daerah..bilik bencana tu bilik gerakan la ek..tak pernah bertugas lagi tp harap2 tak banjir la hehe

NURULHANIF said...

owh jkr daerah.. post ape? T.A ke?