Sunday, 18 September 2011

Ohh tidaaaak! cermin keretaku pecah kali ke-3!

Adoooooi......Pecah lagi??? Alahai.....

Kereta aku tu dah 2x tukar cermin..ni kena lagi?? takkan sampai 3x kena tukar cermin dalam masa 2 tahun ni???

Kali pertama pecah masa otw nak g jejalan umah kawan aku..Masa tu  baru je amek kereta..Otw pergi umah kawan aku tu selisih dengan lori yang muatan dia batu kot..Pastu 'tokkkkkk' kena cermin aku..Tekejut aku..bunyi dia kuat gak..Frusted menonggeng aku masa tu (takdela nak menonggeng masa drive) haha..
Dah tak lawa..huh..takpela..Masa tu aku dah lah tak insured cermin..memang bala nak ganti cermin depan..uwaarrgghh dah terbayang2 duet terbang melayang2 ikut angin sepoi2 bahse..Cet!

Masa tu aku hold dulu..tak lama dah nak renew roadtax..So aku plan masa renew roadtax aku insured kan sekali cermin depan..Ha bijak tak?? bijak kan?? hehe aku ase semua org akan bwt camni bila jadi mcm aku kan..Then lpas insured aku pon antar kedai tukar cermin (selamat duet aku) huhu..Pastu tinted pakai duet sendiri la weh..takde la plak insured tinted haha..

Lepas je 2 minggu  cermin aku pecah lagi masa otw balik dari KB..Uwaaaa! tapi yang dasyat nye ni retak sebab terhantuk kepala aku sendiri! .Masa tu aku pregnant dalam 7 bulan asenye..aku tak pakai seat belt..yerla tak selesa kan perut kan dah besar..(padahal memang jarang pakai seat belt) kekeke..tu kira alasan kukuh coz im not wearing seat belt kan kan kan??hihi..Masa hubby drive aku sibok bercakap ngn dia sambil tu aku duduk depan sket ..Bila dia brake jer...PRANKKK!! DEBUK! Adoi ! kepala aku terhantuk bapakla saketnye..Memang ase biol je time tu..Tapi bila aku pandang je cermin.. Retak??? Uwaaaa..Aku nangis hubby aku mmg dah cuak giler..Dia igt aku nak pengsan ke apa..Aku bantai nangis sebab cermin aku retak..Besar giler..Dalam kepala aku sygnye baru ganti tinted bagai dah nak kena tukar baru balik?? Tapi alhamdulillah kandungan aku selamat =)

Uhuk..Disebabkan kami ni degil ya amat masa renew roadtax baru ni tak insured jgk cermin depan (taknak amek iktibar) huhu..Kitorang hold dulu..Sebab takde budget lagi..Lagipon rugi..sbb benda yang sepatutnye bayar RM70 (kalau insured) tapi terpaksa bayar RM500? Tak ke rugi? aisssshhh...Nyesal! Ramai org tanya nape cermin pecah lg?? Bila aku cakap kena kepala sumer takmo percaya..Lantak korang la..hehe..Tapi bila aku cerita dgn mimik muka yang seram pastu baru la caya..huh nak kena ade simptom2 muka seram upenye hahaha..ampeyh kan? Dan ade siap ckp.." kerasnye kepala ko kan " ( double meaning ) Huh!

Tapi disebabkan baby akan lahir tak lama lagi (masa tu aku dah 9 bulan )..atas keselamatan hubby aku terpaksa ganti la jgk..tak sempat nak tggu renew tahun dpn..lambat lg..Dahla cermin tu mcm ' retak menanti belah jer' .. Huhu bahye kan? Macam biasala lepas ganti cermin kena tinted..( wajib )


Nak jadikan cerita jodoh kereta aku ngn cermin tu panjang..Dia pecah lagi!! ha tension aku..Kali ni kena batu dari lorry lagi! Bongok ha..Pemandu2 lori sekalian tolongla ikat betol2 muatan anda. Muatan anda telah memecahkan cermin kereta aku!!!  Adey ape nasib la kereta aku kan??? Asek pecah ajer..Dahlah tak insured cermin lagi..Tapi kali ni memang kena tggu renew roadtax.. Tak lama dah..Nasib baik..tapi tu la leceh..Tinted lagi..duet lagi.. Tapi kali ni aku nekad setiap kali nak renew roadtax memang nak kena insured cermin sekali.. Pengalaman mengajar ku erti kehidupan sebenar..cewah.. Takde kena mengena langsung kan..hikhik




Kesedihan yang melanda diriku - goggle




Moral of the story is please insured ur cermin kereta to save ur duet! kekekeke

6 comments:

Kemn Azmaili said...

sabar ye didi..

kite plak dah 3 kali bumper barai..masuk kali ke 3 ni dah macam rasa malas nak tukor..huhuhu

Mrs Hafidz'joo'Din said...

ko takpe kemn..No 3 mmg dah sinonim ngn ko hehehe...Mesti no4 ko dah tak kena =)

NURULHANIF said...

sabar yea dd..

Mrs Hafidz'joo'Din said...

tula nurul..dah takde rezeki kan..redha jer la.. =)

Mak cik leez said...

bapokkkk nye keras kepala ko..sampai retak cermin kete...hik3...sabo aje lah dd ... lain kali utamakan keselamatan diri dan duettt yaa..hik3

Mrs Hafidz'joo'Din said...

tu r leez..keras tol kepala aku neh.aku pon pelik..nasib baik aku tak ilang ingatan kekeke