Tuesday, 20 September 2011

Mampukah Aku ?

Salam to all my lovely readers!

Aku takut..? Aku tak tau..? Mampukah aku..? Bersediakah aku..?  Layakkah aku?

Alhamdulillah pagi ni aku dapat berita yang gembira..Yang aku tggu2 selama ni..Tapi hati aku berbelah bahagi samaada aku sanggup tak korbankan segalanya untuk aku penuhi cita2 aku selama ni..uhuk..Help me!

Pagi2 lagi aku dah coll my hubby tuk mintak izin..Dia sangat galakkan aku dan siap cakap "takpe abg ada jaga anak" Wahh..ni buat i makin syg abg nih! =)

Acelly kawan2  aku dapat tawaran sambung belajar..memang tula yang aku tggu2..Aku taknak jadikan dah kwen dan ada anak sebagai alasan utk aku menghampakan harapan diri sendiri..Tak boleh camtukan kawan2..Bersepah orang yang dah anak berderet2 pon boleh ape..Cuma nak tak nak je kan?( bagi semangat kat diri sendiri ) Orang cakap peluang hanya datang sekali..Lagipon tempat yang aku nak sambung tu plak dekat dgn umah aku..Kalau nak pikirkan orang lain lagi jauh mencari ilmu..Bab kata pepatah 'timbalah ilmu sehingga ke negara china' Tapi knapa negara china ye? Padahal banyak lagi negara lain jauh2 kan kan kan..( confusing )


Bolehkah aku nak teruskan niat murni aku tu? cewah..Semangat tu ade..tapi bila mengenangkan cabaran & dugaan yang perlu aku hadap nanti..Arrhhg tension nye..Aku kena kuat dari segi fizikal & mental! Nak bergelar partime student ni dalam masa yang sama bergelar pekerja,  isteri & ibu kepada anak kecik..Tu memang kow2 punye cabaran tuh..Dulu masa fulltime student pon cket punye susah nak sampaikan ujung sem..hihi

Aku tak nafikan memang susah nak manage time..keje kat opis lagi..nak uruskan umah..anak..bila nak wat xciment..exam lagi..nak kena ngadap buku..uwaaaa!! Ni yang sesak dada den bile nk pikirkannya ni..


SACRIFICE La MAMA !!

Yer betul! tu la yang patut aku lakukan..Nanti aku share di lain entry untuk mengisytiharkan dimana aku ditempatkan...Insyaallah.."Ya Allah ya tuhanku..Ko kuatkanlah aku untuk menghadapi segala yang akan aku harungi nanti..Sesungguhnya aku hambamu yang lemah"



                                    P/s : Lambat lagi la ameer nak dapat adek =)

4 comments:

Hanim lala Azam Buck said...

congrate dd... untung ko... aku ni ada tanam cecita juga... akan ku lunaskan jua.. ko jalan dulu ye :)... kat UMP la tu ye?

Mrs Hafidz'joo'Din said...

Thanks nim..Aa kat situ..byk benda aku nak pikir nim..Jom la join nim

NURULHANIF said...

wah tahniah dd.. rajinnya nak smbg blaja.. nati ameer bg judin jaga la.. hehe

Mrs Hafidz'joo'Din said...

mekasih nurul..Aa budak boolat tu papa dia janji nak jaga..tak tau boleh harap ke tak =p