Hye everybody..!! Hopefully semua sihat2 belaka..Kalau dipikir2 balik alangkah beruntungnya kita duduk kat Bumi Malaysia ni...Aman sejahtera jer.. Semoga penduduk di bumi Palestin tabah mengharungi ujian dari Allah S.W.T.. Sama-sama la kita berdoa untuk mereka..Amin..Yang penting BOIKOT BARANG ISRAEL !!!!
Okla..nak citer pasal tajuk la..
Pemanggang ajaib!! Kalau orang tak pandai masak pon bila guna benda ni trus jadi pandai! Oh yeahhh? Hehe joking..Kini jadi poojaan rakyat malaysia..Ops jangan silap..aku bukan dealer benda ni..Im one of the USER..Hee..Dulu masa-masa mula keluar aku takdela terdesak sangat nak beli..Yerla harga pon boleh tahan..Setakat nak memanggang ikan kuali leper tu boleh..Nak panggang ayam oven pon boleh..Kenapa nak beli pemanggan ajaib bagai??..Itu persepsi aku dulu..Tapi sekarang tidak lagi.. Hehe..
Bila aku pegi umah makcik aku yang kat situ..ada PA (pemanggan ajaib) Dia masak sayur..goncang2 then siap.!..aku balik kg Raub ada PA..Bakar ikan talapia tak buang sisik pon..Bila dah masak sisik tu tanggal sendirik uollss! Aku pergi umah kakak ipar aku yg sulung dia ckp tgh oder..Aku balik temerloh akak ipar aku ke-2 pon dah ada! Aku tanya seme makcik aku memang semua sudah memiliki PA.??? Ha?? Kenapa semua orang nak ada PA? Dah mcm trendy pulak dah..Memang kaya la orang yang bikin itu PA..Hehe..
Dan secara tak langsungnya aku pon tak dapat menidakkan yang aku mesti membeli PA tanpa ada alasan tertentu..hueheuhue..Bila dah beli barula tau betapa banyaknye kegunaan dia..
Tapi PA ni banyak brand..So far brand ARE-IKAN tengah meletop!Tapi aku tak beli brand tu pon..Sebab brand yang aku beli tinggi cket..So kalau ikan gemok2 boleh la tutp rapat2..Lepas tu kalau masak stim banyak kuah boleh dapat..Harga pon murah cket dari brand ARE IKAN tu..Tapi semuanya sama je kot..Kalau dah nama pemanggang ajaib function dia sama je..VANTAGE, COSWAY, AVON, SB Original (aku punye) Pendek kata semua brand pon bagusla..
Yang penting kena jaga elok2..
JANGAN sekali-sekali mencalarkan permukaan dia! So harusla guna sudip kayu @ plastik yg tahan panas tu..
DAN bila dah siap masak tu jangan terus campak dalam sinki! Bila dah sejuk barula basuh..
DAN jangan berus dgn dawai besi permukaan masak tu..Rendam je lama cket nanti sisa2 makanan akan tertanggal dengan sendiri..Hihi ajaib khenn? ala kuali biasa pon boleh khennn.. =P
Tapi yang bestnye kalau bakar ikan tak payah nak balik2 kan ikan tu..So ikan takdela pecah2..Pecah? Lantakla korang paham kan..Lepas tu masak steam tu pon senang..Lepas tu nak buat kueh bakar pon jadi sedap..huahuahua..Dia punye penutup tu pon memang kedap udara..Boleh guna- dua2 belah permukaan..canggih kan? Lebih2 lak promote..Heeeee =)
Jom layannssss gambar ..Nak taknak kena tgk jugak! Thehehe ( semua gambar ni ehsan dari google..kredit to google!)
|
Permukaan dia cantik kan..Awas! Jagalah ia dengan penuh kasih sayang! Hehe |
|
Ni la rupanye - Kredit to owner |
|
Ayam masak pe yer..Tapi nampak sedap! Kredit ti owner! |
|
Ayam Percik..Wallah - Kredit to owner |
|
Ikan bakar -Kredit to owner |
|
Kek Coklat ! Kredit to owner |
|
|
|
Pizza ! Wow..Kredit to owner | | | |
|
|
|
2 comments:
Tgh nok ngusha la ni.terbace kat belog aok ni.
salam empunye blog.. tumpang iklan jp..ada sesape nk wt side income..jom joint tunetalk..seln tuh leh kumpul point n tebus utk mlancong..menarik kn..utk info lnjut..sila sms ke 0107837824..jazakallah..tq..
Post a Comment