Sunday, 4 November 2012

Gian Membaking!

Assalamualaikum..
Fuhh mmg agak berkurun aku tak menjengah ke alam blog aku ni..Kalau la blog ni sejenis pokok mesti dia dah lama berbuah tanpa bertuan..Tapi mesti takkan berbuah sbb aku blum kwen kan blog aku ni pada mana2 spesis jantina dalam alam maya lain..wahahaha..mengarut tahap melampau..!

Okey ..Erm nak share ngn korang hobi baru aku yang entah bila masa bertunas dalam diri ni..Tetiba je rasa xcited..enjoy..fun..happy..semua benda2 yg positif la menjelma bila aku memulakan hobi baru ni..Wahhh xcitednye nak citerr...Ha kan? Segala2 benda yang berkait rapat dgn hoby ni memang akan mendatang aura happy tu walaupon tgh berdukacita..hehe..

Aku tgh giler membaking skrg! Ha tak tahan2 aku nak war-warkan kat blog ni supaya semua org tau aku memang sedang menggila! Bukan gila meroyan..gila membaking! hehehe..beriye betol kan..Nak tunjuk kat org letew..hihi..hish tak baik pikir negatif tau.. =)

Disebabkan inilah antara sebab aku malas berblog skrg..weii sgt jahat alasan tu..kata jerla kau tu pemalas..huehuehue..

Jom layan hasil hobi happy aku selama ni ....

PAVLOVA - 1st time buat neh

RED VELVET - buat kat ofis bersama teman2..

BLUEBERRY CHEESCAKE- mabeles! puji diri sendiri aci la kan?? heee

CREAM PUFF - Yummy!

CHOCOLATE MOIST

PAVLOVA- 2ND time..ada improvement! hehe

MUFFIN READY MIX - Rupa hodoh tp rasa sedaaappp!

Haha nak jugak menyelit..ni bukan bake la,,ASAM PEDAS TENGGIRI

KEK LAPIS MASAM MANIS - 1st Time!

WAHAHAH MACROON HANCUS!! Adeyy susah nak mampos..Angkat tangan IM SURRENDER!

  
KEK LAPIS - 2nd Time! suka2..layer dia semakin ada improvement!





Heeee..itula hasilnya..Biasalah kalau buat tu tak semestinya jadi sokmo..contoh macroon tu..Hancus tau! hee lawak pon ada..Aku malas buat dah..

Okla sampai sini dulu..Insyaallah akan update kendian..Babai!



3 comments:

hazwani hussin said...

dd...share la resepi..
semangat mbaking membara ni..
hihihi

NURULHANIF said...

wah sedpanya.. pndai la dd.. :)

mamalurveameer.blogspot.com said...

@wani : ala biasa2 je wani..ko nak resepi mana? hehe..insyaallah akan update soon!

@nurul hanif : practise make perfect! mula2 keras jgk nurul lama2 alhamdulillah =)