Monday, 19 November 2012

Crepe Durian Uollsss!

Salam ..
 
Ha time rajin dalam sehari boleh hasilkan byk entry..hihi..Kalau time malas entry tu ke laut dalam la jawabnya..


Kadang2 makanan pon dah boleh jadi trend..Bukan baju je ikut arus fesyen..Makanan pon uolssss..Contohnye dulu org dok gila ke apam polkadot..macaroon..(aku buat hancus)..pastu apa lagi ek..lantakla..Skrg pulak tgh in crepe durian..! Aku ni yang baru merangkak2 dlm dunia masakan nak la jgk mengetest apa itu crepe durian..nak beli taktau kat celah mana..Rasanya kat pasar raya takde kot..nak beli online rugi postage hahaha..berkira sungguh..Oleh itu nak jimatkan masa dan kos kita buat jer..bukan susah pon..Google kan ade..google je segala jenis resepi..mesti kuar tau..Takpong ringan2 mulut bertanya kat kengkawan yang dah mencuba resepi tu..Kalau malu ke laut la kueh idaman korang hihi..


Bila semua barang dah ada kat umah..senang..kalau takde boleh tebalkan muka pinjam kat jiran sebelah..hahaha..aku buat aksi tu malam tadi..tp takpe nak hilangkan kemaluan ni kita bayar la kan..bukan pinjam sesaje..hehehehe...


Lepas tu bila nak buat crepe ni mestilah kena beli doriannnya...mlm tadi2 cpt aku heret laki aku pergi beli durian walaupon muka dia nampak sgt dalam keterpaksaan..hahaha..Kebetulan skrg memang berlambak-lambak orang jual buah durian ni..memang musim dia kot..nak sedap beli la yang kwen tu..D24 ke..kalau dorang tipu aku memang taktau..Yang aku tau sedap jer..


Bila semua bahan dah lengkap boleh la kita mengerippp.. sesuaka hati aku je nak merojakkan ayat tu..hihi..yang elok boleh jadi ikutan..yang tak elok jadikan teladan.. hahaha..

Jom layanzz crepe durian syayeeee =)


Lipatannye failed! tak pandai hihi..Kat umah takde pewarna kuning..so aku hentam jerla pewarna yang ada..warna tak penting tapi rasa tu yang penting! hehe



Isi dalam dia..Kalau letak dalam peti cream dia nampak elok cket takde la comot camtu..
 
Ha...rasa dia??? 

Hehe ni nak habaq..Malam tadi bila aku makan gigit kali pertama ok la..tp bila nak habis sedebuk tu aku dah muak..Mungkin sebab aku baru lepas makan nasi..Laki aku amek 1 je dah surrender..Nampak sgt dia tak suka..Cis!!

Cara2 nak makan dia..letak dalam peti dulu..then bila dah sejuk baru rasa dia ada ummmph! ..So simpan la dalam peti dulu baru ngap!..hihi


p/s : kawan2 ofis cakap shedaaapp hikhikhik..tp makan time shejuukk baru best! Kalau durian korang sedap ...sedap la crepe korang..!

Sekian......




2 comments:

fiza said...

Wah...sedapnya. Saya pandai beli jer ☺☺. Rasa macam nak try buat sendiri ☺☺

Mrs Hafidz'joo'Din said...

wow..awk pon peminat crepe ek? Try la..saya pon tanya kwn2..hihi..saje nak test rasa dia camne..dah tau =)