Tuesday, 13 December 2011

Aku booohsaaaaaN..!

Help help help...dengan kata lain tolong tulun tolol toyol ..kakakaka..Ni la hasilnya bila suasana kebosanan tu menjelma kat diri aku sekarang ni..Mana semua orang pergi?

Fyi officemate's merangkap kawan sebelah aku ni cuti..yg depan aku ni pon cuti..yang kat hujung tu pon cuti..Yang hujung sorang lagi pergi bertugas untuk kes banjir..nama dia naik..nama aku jumaat ni..I wish air akan surut serta merta malam ni..Kalau ada booster pump tu aku nak sedut sampai air tu kering kontang..huhu tak payah nak merepek hokay! hehe..(takziah untuk mangsa banjir )

Semua orang cuti.Haku?? ada disini melekat kat kerusi ni..Huh dah aku nak cakap ngn sape? mouse? tray ? cop yang bersusun kat depan aku ni? gila la aku kalau aku bwt cmtuh.. >_______<

Biasanya sambil buat keje mulut aku ni potpet bercakap..kiranya walaupon mulut bercakap keje still goes as well..hikhik nampak sgt aku ni seorang bermulut kecoh kan? No no no aku ni seorang yg sgt pendiam..hahaha..Tiba2 teringat peristiwa dengan papa Ameer..Aku dok sibok2 bercakap2 dgn dia..dia dengar citer aku nak tak nak jer sebab lama sgt bercakap..Last2 aku dengan bengkeknye tanya dia " i ni byk sgt ckp ke?" pastu dia cakap "YER!" Wah jujur sgt tu abg weh..Tergores jup hati yang nipis ni *hati tebal ke nipis ek..abaikan..

Kadang2 aku pernah terpikir nak kurangkan bercakap dlm office..Otw drive pergi keje dah berazam taknak cakap banyak..cakap yang penting2 je..Tapi bila  sampai je office sekejap je aku ingat azam aku tuh..Bila aku nmpk ada benda je nak cakap kecoh satu opis tu suara aku..huhu..tak sopan sungguh..mama sapa ni??? *saya !! Ameer raise his hand cpt2..ngeh3

Berbeda pulak dgn laki aku..dia banyak diam drpd bercakap kalau berada di tengah2 orang ramai..Aku ni je yang tak tahan2 mulut & lidah aku ni nak bergerak sebab letey kot kalau diam je..haha..Tapi ada tapinya..bukanla aku ni kecoh tak bertempat..aku akan mula bersoksek2 bila dgn kawan2 je..Kalau org tak kenal takde maknanya aku nak tegur say hai ke..dah mamam ke..jom tgk wayang nak n bla bla bla..Aku lebih suka diam kalau jumpa orang kali pertama contoh baru masuk sekolah ke..hostel ke..interview ke..Sampai ramai orang cakap aku ni sombong giler masa mula2 kenal..kalau dah kenal ceh! baru tau peramah & baik sgt.. *ayat yang di 'bold' kan tu ayat aku sebenarnya..Not to trusted! wawawa T____T

Panjang betol aku merepek ni..tapi aku nak sambung merepek lagi..kalau buhsan tutup mata pastu bukak then spray dgn Ridsect hahaha..joking..

Baik!! saya tamatkan karangan melalut kali ni..

Sekian... =)


LOL
p/s : baru terpikir mesti office ni aman & damai masa aku cuti bersalin 3 bulan aritu

2 comments:

NURULHANIF said...

hehe.. best la kalu kwn ngan dd.. judin meme senyap + pemalu dulu kat skolah (ngan perempuan la).. hehe..

Mrs Hafidz'joo'Din said...

hehe..dia mmg sampai sekarang perangai die tak berubah..kadang saya selalu ckp dia aneh hahaha