Monday, 2 January 2012

Azam Mama Ameer..Yiihaaaaa!

Bila aku dah post azam ni automatiknya aku kena buat..Jangan tak buat! At least bila aku tulis dalam blog ni..akan me'remind' kan aku yang selalu lupa ni..Hihi..Aku yakin semua orang dah tanam azam masing2..Semoga semua wishlist 2012 korang tercapai..Amin..

Jom view azam mama ameer tahun ni..Dengan harapan aku tak main kelat lagi..Semoga aku patuh pada azam aku sendiri..Rasa nak macam buat surat akur janji kat diri sendiri..hihi.. Kali ni aku nekad nak tanam azam aku dalam2..Takmo bagi keluar dah..hehe..BAIKLAH!



Aku Berazam Untuk :

  • Menjadi Isteri & Mama yang terbaik tuk my family ( Wajib )
  • Buang sifat penakut yang melampau ni.. (ish tak baik tol )
  • Nak jadi pekerja yang rajin..taknk tangguh kerja..& kurangkan sifat sneakerssss..haha.* tak phm suda...
  • Menyegerakan solat..Takmau tangguh2 lagi.. ( Burok betol perangai)
  • Pakai pakaian yang menutup aurat.. ( Insyaallah..amin )
  • Nyah jauh2 sesi mengumpat..huhu.. ( dosa tau..jgn memain )
  • Bangun pagi awal sikit..so that takde lah aku bersiap pergi keje mcm lipas takde tangan ( means lipas kudung ) wahaha betol kan..
  • Nak berjimat cermat so poket kami ber2 masih terisi sampai hujung bulan.. ( naik gaji ni boleh sopink2 lagi )
  • Ni yang harus..wajib ..mesti aku lakukan..Sambung bayar PTPTN yang dah terbengkalai setahun yang lalu..Kalau masuk court ni mampos aku..Uwaaaa..tknk tido lokap..T_______T
  • Nak jadi seorang yang rajin basuh muka..berus gigi..pakai losyen sebelum tido ( haha..ni tak terus terjah je ke katil..harus nyahkan perangai tersebut)
  • Ni pon antara misi penting..Nak gemukkan my hubby..Ni tak sudah terbalik..aku pulak yang gemuk..Tapi bukan akibat hubby ..*peace      *_____*
  • Aku nak diet..Aku mesti diet! Aku harus mendietkan diri aku sendiri.. ( Wajibulrunnah ! )
  • Kurangkan pengambilan makanan berlemak & berminyak..Lepas ni makan buah jerla jwbnye..Boleh ke???  Boleeeyyyyyyy...
  • Settle kan kursus induksi aku yang tertunggak tahun ni..Isk3..camne aku nak tinggalkan budak boolat tu..Ni yang lemah ni..( mood sedey..kalau kacau aku lempang )
  • Sentiasa pastikan rumah berada dalam keadaan berkunci ketat2 sebelum tido..Taknak dah benda yang sama berulang.. ( fobia sudah )
  • Buang sifat negatif & think +ve ( i will i do )
  • Nak mengandung

Waaahhh kemain panjang berjela azam aku tahun ni..Kalau tulis ngn pen ni boleh surut jugaklah ink pen tu..kakaka..lucky i am blogger..so boleh aku mencurahkan azam aku kat sini..Mudah-mudahan aku dapat settlekan apa yang tak settle..buat apa yang aku blum buat..tunaikan apa yang aku harapkan..Amin..

Walauapepun aku harap tahun ni..bring me new hope..new spirit..new life..new story..arrhh mcm2 new lah..babai..

3 comments:

NURULHANIF said...

wah bestnya.. byk betul azam.. moga berjaya dd.. :)

Mrs Hafidz'joo'Din said...

Tu mcm dah angan2..haha..Insyaallah Tq Nurul =)

Mak cik leez said...

knp potong yang last tu...aku rase azam yg last tu tercapai tahun ni..hihihihihihihihihhi,kalau bangun lambat bersiap cam lipas kudung tu, dari dulu aku rase cm same jer, dah 2 3 tahun takkan azam same kau bawak..hahah lagi satu azam yg ke2..mmg tak blh blahh ahhh...hahahahahha, x kan berubah kot...
aa pun semoga azam kau semua tercapai tahun ni, termasuk yg lasttttttttt skali..hihihihi, aku support mung dd