Monday, 16 January 2012

Aku tak sanggup untuk kali kedua Ya Allah..

Masa aku type entry ni aku rasa nak buang hp jauh2..Aku tak nak ada calling dari sape2 pon terutama adik beradik aku..Ibu kami sedang critical melawan penyakit breast cancer..Sungguh berat dugaan tuk ibu..Ibu dah banyak kali kuar masuk ward jalani kimoterapi & radioterapi  tuk kedua2 breast..Ibu terus diserang cancer stage 4! Selama ni dia tak perasan langsung yang dia sedang menghidap penyakit yang sgt bahaya tu..


Sekarang aku sgt berdebar2..Aku harap hp aku takkan berbunyi..Aku taknak kali kedua lagi walaupun dia hanyalah ibu tiri..Ya Allah selamatkan lah ibu..Berikanlah kekuatan kepada ibu..Berilah semangat kepada ibu..Abah? Aku tak sanggup memikirkan keadaan abah..Semoga abah kuat menemani ibu..


Ya Allah perkenankanlah doaku..Selamatkan la ibu kami...Kami masih memerlukan kasih sayang seorang ibu setelah mama meninggalkan kami 3 tahun lalu...Ibu semoga ibu kuat..!

5 comments:

NURULHANIF said...

moga ibu awk cepat sembuh dd n dipanjgkn umur dd.. sabar yea dengan dugaan ini.. :)

Kemn Azmaili said...

sabar banyak-banyak k didi..mak aku pun bekas pesakit breast cancer..alhamdulillah umi sihat sampai sekarang..even dah buang satu breast tapi dia tetap bersemangat untuk hidup macam org lain..apa yg penting sekarang korang adik beradik kena kuat..mmg kita sedih bila tengok mak kita terkulai lemah macam tu, tapi dia perlukan semangat daripada anak-anak dia. Jangan sesekali buat dia risau, sebab penyakit macam ni tak boleh stress, nanti susah nak pulih..Aku doakan mak ko cepat sembuh ye, be strong babe!!!

NuYu said...

semoga doa awk di makbulkan oleh-Nya amin..tabah kuat kan hati wahai seorang kwn...setiap yang diuji pasti ader hikmahnyer..saya phm perasaan anda...n me too dpt kasih syg seorng emak hny sekejap...

cIKhA said...

sabar eh dd..same2 kita berdoa semoga cepat sembuh ye

Mrs Hafidz'joo'Din said...

tQ kawan2..Condition dia masih di tahap yang membimbangkan..Semoga semuanya selamat