Thursday, 19 April 2012

Sekali Cancel daaaaa...

Aku tak jadi pergi kursus !! Gembira kah aku? Sedih kah? Entah la..masa nak buat keputusan tadi kemain beratnye..Malam aku nangis..pagi aku nangis..saat nak pergi pon aku nangis..eiiyeewww cengeeen nye mama ameer ni..hehe..tapi itulah hakikat nya..

2 malam sebelum ni aku ada bgtau ameer..'Dik mama nak g kursus 6 hari..Adik tinggal dgn papa yer..dengar ckp papa..mama pergi kejap jer..nnt mama balik la'

Bangun pagi tu aku rasa badan dia panas..Aku dah mula tak sedap hati..Dia asek merengek2..Malam tadi langsung dia taknak minum susu..menangis je..nak kena pangku..Bila pangku senyap pejam mata..sampai la kul 2 baru tido sebab dah ngantuk sgt..

Bangun pagi tadi nangis lagi..bagi susu taknak..Aku peluk dia..dia pandang aku..Yang aku ni dah start drama airmata dah..aku tkle nak tahan dah..Kalau aku cancel aku takut lepas ni aku tak dapat dah sebab ni last year aku tuk sahkan jawatan..Last2 aku try tanya kawan aku..Boleh cancel tak ? Alhamdulillah dia ckp nanti ada sekali lagi untuk tahun ni..Pastu aku pon cakap la kat Ameer. "Dik, mama tak jadi pergi..mama jaga adik.." terus diam...Subhanallah..takjubnye aku..Aku tak taula apa yang aku ckp kat dia paham ke tak..Kebetulan dia nak demam ker..

Tapi budak kecik paham apa mak dia ckp..

Lepas tu susu pon dia minum..main2 kejap..pastu tido sampaila skrg..Aku malas nak pikir dah pasal kursus tu..Insyaallah ada rezeki aku nanti..Sebab kalau aku pergi tadi aku rasa mcm pentingkan diri..Aku kesian kat anak..hubby yang kena jaga anak tgh tak sihat ni..Takpela mungkin ada hikmah yang tersirat..

Yang penting si boolat tu sihat..Kebetulan pulak mentua aku ada sebab hantar adik ipar nak tolong jaga ameer ni..last2 aku tak jadi pergi hehe..Kesian pulak dtg dari jauh..

Sampai skrg hubby dok ejek aku.."g kursus tu' ..Eleh nak ejek2 orang..dia pon lega laaaa aku tak pergi..Sbb tak jaga anak sesorang malam ni..

Pengarang Jantung Hati MAMA



3 comments:

NURULHANIF said...

perlu g kursus ke nak sah jwtn? induksi ke dd?

Mrs Hafidz'joo'Din said...

aah..kursus induksi ni..mmg wajib pergi..hukhuk..tp nasib baik ada 1 lg peluang =)

NURULHANIF said...

ooo xg lagi kursus induksi.. mmm ok good luck.. mga dpt pergi yg akan dtg..