Wednesday, 19 November 2014

Petrosains Playsmart Kuantan

Assalamualaikum & Hai

Hujan-hujan camni ku gagahkan diri memblog..hihi..Hari mendung..nak buat kerja pon perasaan mendung..Kita amek mood sat dengan memblog okay.. Just nak share dengan korang pengalaman di Petrosains Kuantan. Selama ni memang tak tahu pon..Musim-musim hujan susah nak buat aktiviti outdoor.. Nak melayan si kenit tu je..Kesian terperuk kat umah..Dapat pergi sini pon okay..Tapi kalau ada event besar-besar dorang akan bukak yang lebih menarik..Macam-macam jenis dinosor ada..hihi.. Kalau untuk tiap-tiap hari dorang bukak jugak tapi yang biasa-biasa je macam kitorang pergi ni. Benda ni betul-betul dalam bangunan Yayasan Pahang. Memang takde signboard sangat tapi bila sampai sana akan nampak dari gate YP tu =)

Ok jom nak share gambar dalam tu. Sebenarnya banyak lagi game berkaitan sains kat situ tapi masa tu tak terpikir pulak nak share dalam blog..so apa yang ada je lah yer.. Bagi korang yang tak tau pergi mana musim tengkujuh ni boleh lah datang berjemaah ke sini..Belajar sambil bermain..Ada jugak pekdahnye dari duduk terperap makan tidur makan tidur..haha  =) .Duduk dalam ni sel-sel mak bapak pon berhubung bukan sel anak je taw =P




Sorry salah step =P





Step seterusnya hihi







Play Time!!






 Ball in the air!! Pelik sangat dia bola tu terapung kena hembus dek ikan paus!







Bina trek bola sendiri..







Apalah 3 beranak ni buat..hihi






Dalam ni dia over excited






Berenang






 Mama dekat bawah tu =)






Cikna Ameer..





Kemana bola saya pergi yer






Tengah pikir macam mana nak baling sampai ke gelung hujung! Bukannya mudah. Mama pon failed ulang banyak kali hihi






 
 Seronok dorang tengok bola jatuh macam tu.. Itu graviti..hikhik dah macam iklan wardina pulak =P





 Ok buat sendiri..happy sangat dapat buat sendiri







Papa & Mama.. ecehhh =)



Okay macam aku cakap tadi banyak lagi game lain tapi tak terpikir nak snap banyak-banyak..macam-macam boleh belajar dan main dalam tu. Tak rugi pon datang..lagipon free je..memang berbaloi..ok bai

2 comments:

NURULHANAN said...

wah bestnya..

Mrs Hafidz'joo'Din said...

sesuai utk budak2 nurul..hihi