Wednesday, 3 December 2014

Review Teh Tarik Madu Warung Pak Mat

Assalamualaikum & Hai..

Tajuk pon dah tahu aku nak cerita cerita apa kan..pagi ni macam free sikit..mood pon tengah happy so bolehlah menconteng-conteng entry baru =)


Baru-baru ni kitorang dah merasa teh tarik madu yang orang dok sebut-sebut tu..Makin lama makin femes tempat tu..Memang dah plan nak jalan sini bila balik KB.. Balik KB memang selalu dating ber2 sebab budak kenit tu tinggal dengan tokma & acik2 dia..hihi..Tempat tu menhala ke PCB.. Kalau betol jalan ke PCB jumla lah signboard dia kecik je tepi jalan..hihi..Mata tu kena tajamkan sikit..Kedai dia tepi sungai..Memang tulis besar "WARUNG PAK MAT"


Yang special sangat kat sini selain teh tarik madu yang "berantu" tu, sup ikan gear box dia memang power gila. Seyes tak tipu memang sedapppp sangat. Kitorang tak amek ikan kitorang mintak sup dia je..sebab kitorang memang tak suka ikan dalam sup..hihi.. Nak merasa sup yang orang cakap best sangat tu..Ternyata memang sedap sangat! Harga pulak ada orang cakap mahal ada yang cakap berpatutan. Entahlah sebab aku tak amek ikan tu aku rasa murahlah. Kitorang makan nasi putih daging goreng 2 pinggan, sup 1 mangkuk dan teh tarik madu sejuk 2 gelas. Total RM12. Murahlah kan. Memang puas hati. Yang orang cakap mahal tu mungkin isi ikan tu..memang sampai RM90 semangkuk. Tapi ikan tu besar. Berbaloi kot sape yang suka sup ikan. Oh ye daging goreng dia pon sedap. Lembut..memang puas hati makan situ. Air dia pulak? Takyah citer lebih2. Segelas sorang takkan cukup..huhu..Kalau makan dalam hujan lagi umph kot. =P


Nanti balik kb wajib merepeat lagi.. Tengah taip entry pon sambil telan-telan air liur..haha.. =P




 Teh tarik madu ni memang sangat ohsem! madu dia jadi buih2..air dia pulak tak manis..cool!








Nasi + Daging Goreng + Sambal Belacan + Kuah Sup.  Heaven!

4 comments:

Ct Aman said...

terliur mak nak...hehehe

Normi Nieza said...

sdapnya..:)

Mrs Hafidz'joo'Din said...

kekeke..memang wajib terliur mak @ct AMan..

Memang sedap sis..wajib try @normi nieza

NURULHANAN said...

sedapnya..