Monday, 14 April 2014

Biskut Femes Amos in D House!

Hai & Assalamualaikum..


Nak menulis dalam blog ni memang perlukan mood.. Kalau mood ke laut memang haremm lah aku nak update entry baru.. Bila hati senang..Mood pon tengah fefeling happy baru lah boleh merepek-merapu kat sini T___T


Ok jom back kepada tajuk tu..Al kisahnya my hero tua dah lama sebut nak makan biskut ni.. Since raya haritu memang aku tak buat dah..Nak start balik membaking biskut ni memang kena peram mood tu dalam masa 5 bulan..hihi..joking.. Tetiba mood rajin datang.. Memang kebetulan sangat choc chips masih ada baki yang raya tahun lepas.. Cuma kena pergi bakery cari butter & walnut.. Aku memang suka isi walnut dalam biskut ni sebab dia ada rasa lelemak kat situ..Pernah aku try guna badam tapi tak sesedap isi kekacang walnut..Tekak memasing rasa lain-lain ye dok.. Mana-mana pon sama je..sedap mengikut citarasa..ceh kemain..hewhewhew


Kebetulan aku puasa ..so lepas isyak terus masuk dapur .. Rindu nak bau biskut tu bila kena bakar hihi..Bau dia memang wajib bagi jiran sebelah rasa sebekas..haha.. Tapi aku tak sempat nak bagi pon.. Aku ganti dengan benda lain.. Alhamdulillah boleh dah harap ke budak kenit tu bagi jiran.. Terkedek-kedek bawak bekas.. Nasib baik selamat pergi selamat pulang.. Pulang pulak dengan muka bangga dapat tolong mama dia..hihi..good boy syg..boleh dah harap ke anak bujang cinonet aku ni..










 Hah kemain besaunye aku publish..kikiki.. moga kalian terliur..nak dekat raya dah ni..boleh dah slow-slow salin resepi mwahaha.. Sekali gigit perasan sedap sangat... =P.. Aku pon amek resepi dari orang.. Kalau ikut kandungan resepi betul-betul inshaallah tak menghampakan  =)

2 comments:

~ctaman~ said...

wau...sedakkknyeeeee! nok jugekkkk

Mrs Hafidz'joo'Din said...

waaaaa buat sendirik!! haha