Tuesday, 23 September 2014

Sepetang Bersama Si Layang-Layang

Assalamualaikum & Hai...


Aku macam dah takde idea nak masukkan entri baru..godek punye godek gambar dalam hp terjumpa gambar main layang-layang masa pergi pantai baru ni.. Takpe semua kenangan boleh abadikan dalam blog ni =P


Gambar ni sebenarnya macam memberi seribu makna dalam hidup aku..Gambar happy orang-orang yang aku paling sayang dalam dunia ni. Dah lama sebenarnya tak adakan aktiviti macam ni. Baru ni papa dia busy giler sampai keje non stop sebulan! Weekend je boring gile..Nasib baik kg dekat boleh lah hantar kami ber2 sekejap. Malam pon keje lagi. Aiyakk masa tu memang stress.. Tapi nak buat macam mana nama pon kerja kan. Tapi sekarang alhamdulillah..Dah tak stress macam dulu-dulu.. Dah boleh berjimba-jimpa petang minggu melayan kaletah anak bertuah sorang tu..hihi


Sebenarnya memang dah lama tak main layang-layang. Last masa kecik la kot layang-layang buat sendiri pakai paper dengan lidi je..Masa tu teringat arwah mama yang tolong ajarkan..tskk.. T_____T  Duduk kampung mana pernah beli semua buat sendiri. Kretip sangat..hikhik.. Papa dia pulak cerita zaman dia dulu beli layang-layang dengan memang orang buat wau. Nak pulak wau memang terkenal dikalangan orang kelantan..Memang kira pro lah main layang-layang masa kecik-kecik dulu..Now ajar anak pulak main layang-layang.. Sedikit sebanyak kenangan masa kecik datang.. Halusss jer.. Sampaikan papa dia nak repeat lagi hihi..


Mula-mula aku tengok dari jauh dorang main..Terkedek-kedek budak kenit tu kejar papa dia.. Happy sangat sebab tak pernah main layang-layang..Bila layang-layang tu terbang tinggi perasaan waahhhh...dengan mama dia lompat2 suka sangat haha..Seronoknya masa jadi budak-budak..huhu..Kesian budak-budak zaman sekarang. Kalau tak bawak main kat luar mesti duk mengadap papan segiempat tak tepat tu.. Aishh..=O











































No comments: