Friday, 16 March 2012

Melayan anak bujang main air..wheeiiiii

Hye..pembuka bicara dari saya..hehe..

Last Weekend jugakla kami melayan si budakbertuahtaksukatidomalam tu pergi main air laut ..Dia mmg sgt obses kat air..pernah aku jumpa dia dlm bilik air main air yang menitik bawah paip.HAHA..tp ni mmg tkle jadi ikutan..Sgt bahaya lepaskan anak mcm tu....Skrg pintu bilik air mmg kena tutup rapat2..Kalau tak selamat la ada lembaga mengenot2 merangkak mencari air..kakakaka..

Memang sebelum ni kitorang tak pernah expose kan die ke tempat yg byk air..pesta air ke..taman tema ke..kolam ke..air pantai ke..Memang tak pernah..Dia just kenal air paip dlm umah jer..Lagipon selama ni aku tak berani nak bawak budak kecik tu main tepi pantai sebab pesan org tua air laut tu tak sesuai tuk baby.."Macam2 ada"...So bila org dah pesan jangan tu..NO la..Baiklah!

Muka dia masa sampai tu mmg xcited bebenor..Tapi dalam masa yang sama takut sebab air tu dtg ke arah dia..Tapi yang tak bestnye masa kitorang sampai tu bau tak best..Sbb banyak ikan tersadai kat darat..Hurm nape yer..Seram plak..Eh lupa lak nak mention nama pantai..kekekek..Nama pantai tu pantai BALOK..huhuhu

Masa tu kitorang nak bagi dia main air tapi air laut masa tu kotor giler..Dari warna biru transform ke warna coklat..! eiyeuuuw..Pe kes nape jadi gitu ek..Macam2 benda pelik muncul..Aisshhh..

Banyak ikan mati..kenapa ekkk

Ikan Mati Merata-rata

Budak yang baru kenal laut

Muka cuak sbb air tu dtg dkt dia hehe

Hihi..air coklat..


Hurm dah ropa itu gayanya kitorang tak jadi la nak celop kan dia dalam air tu..Takut pulak simptom2 gatal muncul..tak pasal2 je kang..Sebab papa dia dah berjanji dgn anak dia tu kena la lunaskan..hihi..So secara automatiknye kami berpindah ke tempat sebelah..Dari air pantai ke air kolam..De Rhu Beach Resort ..Kena la bayar kat kaunter..huhu..nasib baik takde la mahal mana..Lagipon tempat ni memang terkenal dgn 'the largest pool in Asia'..Apa lagi beli pelampung then aku campakla budak bertuah tu dalam air..Masa tu manusia memang ramai..Weekend kan..Cuti sekolah plak tu..Sume nak melayan anak2 termasukla hamba..hihi

Mula2 anak aku tu mcm blur2 jer..Biasanya pantang jumpa air.. ni terkebil2 pandang pelampung..pandang org..pandang air..Lama2 barula dia sedar dia dalam air..kekeke..Apa lagi acara menepuk2 air bermula..yeay! Abis lenjun..Dah nama duduk dlm air mestila lenjun kan..hihi..

Jom layan... =)

Masa ni dia tgh blur2 lagi..tgk keliling

Pandang org ramai

cececece dah berani celup tgn dlm air..

View kolam

Susah main atas pelampung..aku rendam trus hihi..lg syiokkk kan dik

Eyahhhhh,,,

Sampai merah2 mata main air..huhu

Keceburrrr
Hehehe sronok sgt tgk dia main air..Keesokannya ingat nak dtg lagi tapi aku tak larat..Lpas je balik dari main air ni aku lak yang sengal2 tangan..memang tak larat sgt..badan pon letih giler..Aku rasa tkde la aku main beriye sgt..tp letihnya ngalahkan Ameer lak..hihi...Dah lama tak exercise..masuk air pon kioook...huhu ape daa..Macam org dah beranak 10..stamina mmg takde langsung..Itu belum lg aku terjun kat kolam dewasa main berenang2...memang fengsssaan aku malam tu..HAHA..*tiba2 teringat moment mandi sungai masa kecik2 dulu..hihi



SEKIANNNNNN...

2 comments:

NURULHANIF said...

bestnya ameer main air.. hehe

Mrs Hafidz'joo'Din said...

Yer dia mmg sgt obses kat air skrg hehe