Monday, 11 August 2014

Cerita Raya 2014

Assalamualaikum & hai

Kali ke2 aku menaip entry ni sebab aku terdelete post tadi! sobsobsob apa malang hari ni..


Ok jom merajinkan diri tulis karangan baru pasal raya!!!


Tahun ni giliran kami beraya di kampung aku Temerloh..Raya ke-2 balik Kg Raub then raya ke-3 baru kelik kelate.. Macam biasa tiap-tiap tahun rutinnye macam ni cuma berbeza awal dan akhir..ceh paham-paham suda..Tak payah nak fening kan kepala dengan ayat aku tu..hihi. 3 tempat tu wajib kena pergi..


Raya tahun ni budak kenit tu happy sangat sebab dah berani pegang bunga api..tahun lepas penakoott..huhu aishhh..tapi tahun ni macam balas dendam pulak..tiap-tiap malam mesti request nak main bunga api.. Gigih mama & papa cari utk adik tau..Happy tengok anak dah suka main bunga api..mwehehe..Walaupapepon raya tahun ni memberi seribu kenangan kepada kami sekeluarga walaupun baju mama tak siap! Ok tahun depan wajib tukar tailor. Jadikan pengalaman ngeri tu sebagai pengajaran! =P



Malas nak celoteh panjang-panjang jom layan gambar raya kami =)




Selamat Hari Raya Aidilfitri daripada kami sekeluarga buat family dan sahabat handai yang mengenali kami =)




Masih ber-3 =P







Duduk atas ni barulah nak amek gambar




OK pejam mata sebab taknak amek gambar dengan mama







Orang tu tido!





Alisha dengan mama dia pon baju raya tak siap!





With cuzie





Sopannya kakak! Dak kenit ni dah tak boleh panggil adik sebab dia Kak Ngah to be! =)





Happy sangat dia boleh main bunga api dengan aide





Haa beratur nak pilih bunga api





Jalan-jalan raya





Beraya di rumah mak wan

Family baru saya =).. Tetiba adik beradik bertambah 3..huhu




Raya ke-3 barulah kami gerak ke kelantan.. Semua orang dok tunggu si kenit tu nak ajak main bunga api.. Bukan kepalang sukanya tuan badan kenit tu,,haha..Enjoy ur raya dik!



Kelik kelate- syawal 3



 

Main bunga api lagi..memang riang ria sungguh





Muhammad Ameer Hazim & Farish Armand - Hero Kubang Kerian..ngeh3





Muzim tok kenali.. Sebelah rumah papa je =P





Kenangan di rumah tok nek






Ameer Hazim beraya dengan i-pad! Tak larat nak marah dah. Sila jangan jadikan ikutan.. jadikan pengajaran!





Kemon girlsss!






Mek kelate! hakhak






Sempat kait buah manggis dengan MIL..hikhik..





Mak Ngah with Payish!





Layan tetamu dengan tab.. BAGUS!



OK sekian gambar raya daripada saya.. =)..  "Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin" 
0-0 !!!








4 comments:

Ct Aman said...

selamat ari raye mama...ngeh3...hehehe

NURULHANAN said...
This comment has been removed by the author.
NURULHANAN said...

selamat hari raya buat dd n judin..

mamalurveameer.blogspot.com said...

maceh =)